Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Σχεδόν κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου σημειώνονται αιματηρά επεισόδια κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας | to10.gr

Έξι Παλαιστίνιοι, ηλικίας από 17 έως 29 ετών,  έπεσαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες, κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στελέχη του άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αδιευκρίνιστο αριθμό Παλαιστινίων οι οποίοι, αφού πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο τείχος, μπήκαν στο έδαφος του Ισραήλ και κατευθύνονταν προς ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Κανείς Ισραηλινός στρατιώτης δεν έπαθε το παραμικρό.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μπουρέιτζ και άλλοι δύο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, κοντά στη Ράφα.

Σχεδόν κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου σημειώνονται αιματηρά επεισόδια κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν ζητώντας την άρση του αποκλεισμού του θύλακα. Σήμερα, περίπου 14.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων. Ορισμένοι από αυτούς εκτόξευαν εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών.

Τουλάχιστον 204 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο