Παραδοχή Καμμένου: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B για το «Μακεδονικό»

Παραδοχή Καμμένου: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B για το «Μακεδονικό»

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι η συζήτηση που έγινε για τις βάσεις ουσιαστικά αποτελεί διευκόλυνση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λάρισα και τον Βόλο.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το plan B που παρουσίασε στην Αμερική για το «Μακεδονικό» αλλά δεν το έχει εγκρίνει σαν κυβερνητική πολιτική. Με απλά λόγια ο υπουργός Αμυνας της χώρας, πήγε στις ΗΠΑ παρακούοντας την εντολή του πρωθυπουργού που του είπε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του, και με την θεσμική του ιδιότητα ως μέλος της κυβέρνησης, κατέθεσε μια πρόταση.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά πολιτική κίνηση ένας υπουργός να γράφει τον πρωθυπουργό στα παλαιά του υποδήματα και να προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα και την εξωτερική πολιτική.

Ο Πάνος Καμμένος έχει τις απόψεις του αλλά δεν μπορεί να τις εκφράζει σε επίσημο επίπεδο με υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Εφόσον δεν συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα παραιτείται και καταγγέλλει ότι αυτός είχε μια καλύτερη συμφωνία κι όχι την «προδοτική», όπως έχει χαρακτηρίσει, συμφωνία των Πρεσπών. Και στην αποκάλυψη του υπουργού ο πρωθυπουργός είναι έκθετος διότι επέτρεψε στον Καμμένο να ξεδιπλώσει την προσωπική του ατζέντα και στρατηγική αλλά και τον κάλυψε δια της σιωπής του στην Κεντρική Επιτροπή.

«Αν έρθουν τα πάνω κάτω και βρεθούν σήμερα 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στο κοινοβούλιο κατά του 70% του λαού των Σκοπίων και αν και όταν έρθει στην Ελλάδα δούμε ότι ισχύει και δεν έχουν παραβιαστεί οι όροι της και έρθει στη Βουλή τότε θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι η συζήτηση που έγινε για τις βάσεις ουσιαστικά αποτελεί διευκόλυνση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λάρισα και τον Βόλο.

«Εμείς ουδέποτε συμφωνήσαμε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορείς όταν είσαι μπροστά στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να μένεις μόνο στην άρνηση. Σαν υπουργός της κυβέρνησης εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική αλλά ξεκαθάρισα ότι σαν κυβερνητικός εταίρος δεν συμφωνώ. Εμείς παραμένουμε στην εθνική θέση ότι δεν αλλάξει το ονοματολογικό δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια αλλά μέχρι να λυθεί αυτό, αν λυθεί πρότεινα μια λύση προσωρινή για να υπάρξει ηρεμία στα Βαλκάνια» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά την κριτική που έγινε στο plan B του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές διαφορές που έχει με βουλευτές αλλά οι ΑΝΕΛ δεν είναι σαν τον Σαλβίνι. «Στο θέμα των προσφύγων οι ΑΝΕΛ στήριξαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κυβερνητική πολιτική. Οι Έλληνες εκπροσωπούν τον πολιτισμό δεν μπορούν να δολοφονήσουν στην θάλασσα παιδάκια και εγκύους. Οι ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης δεν έχουν σχέση με τους ΑΝΕΛ».

Στο τηλεφώνημα που δεν έγινε με τον κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος το χαρακτήρισε τυχαίο γεγονός και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε και στους βουλευτές του κόμματός του και στην πιθανή στήριξή τους στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι το μόνο θέμα που επειδή προβλέπεται από το καταστατικό του κινήματος έχει τεθεί κομματική πειθαρχία. «Αν κάνουν διαφορετικά τότε θα δούμε τι θα κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ονομασίας και αυτό φάνηκε από δύο πράγματα. Πρώτον δέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία, ενώ εμείς όχι. Και δεύτερον έκανε πρόταση δυσπιστίας τον Ιούνιο και θέλει να ξανακάνει τον Δεκέμβριο. Γιατί θέλει να κάνει πρόταση δυσπιστίας πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή; Γιατί δεν την νοιάζει η συμφωνία αλλά να ρίξει την κυβέρνηση για να σταματήσει το έργο της.  Να μην δει χαμόγελο ο Έλληνας, γιατί αν δει χαμόγελο θα τους μαυρίσει. Γιατί η άλλη λύση είναι να δουν υπουργό τον Πλεύρη και τον Βορίδη» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια πρόταση δυσπιστίας που είναι αποκομμένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών και μέχρι να έρθει τέτοιο θέμα στη Βουλή θα παραμείνει στην κυβέρνηση και θα την στηρίξει για να ολοκληρώσει το έργο της. «Δεν θα κάνω τη χάρη στον Μητσοτάκη να φύγω πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή» τόνισε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ