VMRO: Η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές

VMRO: Η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων.

Να ξεκινήσει άμεσα η ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μιλοσόσκι ανέφερε ότι έχουν περάσει 19 μέρες από το δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός δήλωσε σαφώς ότι δεν υπάρχει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

«Απαιτούμε από τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία, ώστε η κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3», είπε.

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι επτά από τους βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, δήλωσε ότι η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 80 από τους 120 βουλευτές, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.
Την ίδια ώρα καθυστερεί εκ νέου η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ