Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει», διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, δήλωσε, «πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια, εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός των δεδομένων… Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε.

«Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά».

Προγραμματισμένη η συνάντηση του Έλληνα πρέσβη με τον Τσαβούσογλου

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ