Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων | to10.gr

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει», διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, δήλωσε, «πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια, εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός των δεδομένων… Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε.

«Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά».

Προγραμματισμένη η συνάντηση του Έλληνα πρέσβη με τον Τσαβούσογλου

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή.

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο