Απειλές Ακάρ: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αν προκληθούμε στην Αν. Μεσόγειο

Απειλές Ακάρ: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αν προκληθούμε στην Αν. Μεσόγειο

Η αντίδραση μας και η στάση που θα κρατήσουμε απέναντι σε μία απόφαση η οποία θα είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, είναι προφανής, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, είπε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε η Άγκυρα μέσω, αυτή τη φορά, του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επιτέθηκε με αφορμή την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας προειδοποιεί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι αν ληφθούν αποφάσεις οι οποίοες έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας η Αγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Λίγες μόλις μέρες μετά την προσπάθεια της Τουρκίας να «στήσει» σκηνικό έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω του τουρκικού Τύπου, ο οποίος υποστήριζε ότι το ερευνητικό Barbaros το οποίο βρισκόταν στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ παρενοχλήθηκε από την φρεγάτα του ελληνικού ΠΝ «Νικηφόρος Φωκάς», ο Χ. Ακάρ, πρώην αρχηγός του στρατού και νυν υπουργός Άμυνας επανέρχεται στις απειλές του. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι στόχος είναι να μην παραβιάζουμε ο ένας τα δικαιώματα του άλλου και να σεβόμαστε τις συνθήκες, δείχνοντας σύνεση…

«Η αντίδραση μας και η στάση που θα κρατήσουμε απέναντι σε μία απόφαση η οποία θα είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, είναι προφανής, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Χ. Ακάρ ο οποίος επέμεινε στο σενάριο παρενόχλησης του Barbaros προχωρώντας μάλιστα σε ευθεία προειδοποίηση προς την Αθήνα, για τα τεκτενόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς όπως είπε προκλητικά: Τα πολεμικά μας πλοία παραμένουν στην περιοχή και παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση νέα παρενόχληση…

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Άμυνας, κανένα σχέδιο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και τα κατεχόμενα, (η Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, όπως αποκαλείται), δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να προχωρήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου… Μία δήλωση που έρχεται ως άμεση απειλή προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στην ΑΟΖ της οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες γεωτρήσεις η ExxonMobil.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρεμβαίνει στις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χ. Ακάρ επανέλαβε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειες της να ενισχύσει το στρατό της, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα έχει η ειρηνική επίλυση των ζητημάτων μέσω διαπραγματεύσεων.
Η Αγκυρα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, επιμένοντας στην εμπρηστική ρητορική της και ακολουθώντας τη γραμμή ότι πιθανή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια (ν.μ.) θα αποτελέσει αφορμή πολέμου (casus belli).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ