Kαμμένος: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες

Kαμμένος: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή - πειρατή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της.

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή – πειρατή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες έχουν εισβάλει παρανόμως».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική κυριαρχία της, ζητεί τη συνύπαρξη όλων κάτω από διεθνείς κανόνες και αυτό θα πράξει και στο μέλλον.

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανένα αλλά παράλληλα και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και κατέληξε:

«Το σύνολο της Συμμαχίας μέσω της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο (σ.σ.: για το προσφυγικό) γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ