Μητρόπουλος: Τέλος δώρα και αναδρομικά με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια

Το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων


Μητρόπουλος: Τέλος δώρα και αναδρομικά με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια | to10.gr

«Τέλος τα δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια» ανέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για τροπολογία της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, μίλησε για ένα «πλυντήριο» στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα στις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Ουσιαστικά, όπως λέει, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα.

Όπως επισήμανε το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».

Με τον τρόπο αυτό,σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα περικοπών και επιστροφής δώρων για όλους τους συνταξιούχους και προσθέτει πως οι νομικές επιτροπές κομμάτων πρέπει να επιληφθούν για να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο