Εξηγήσεις ζητά το υπουργείο Εξωτερικών από την Αλβανία για τους 52

Εξηγήσεις ζητά το υπουργείο Εξωτερικών από την Αλβανία για τους 52

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» 52 Ελληνες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Διευκρινίσεις ζητά το υπουργεί εξωτερικών από την Αλβανία με φόντο την απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Sander Lleshaj χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» 52 Ελληνες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Είπε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα έκαναν προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη της Αλβανίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, θεωρεί «απαράδεκτο έως χυδαίο – δεδομένου ότι είναι επικίνδυνο, ό,τι έγινε χθες στο αλβανικό κράτος και τους πολίτες της, από άτομα και ορισμένες ομάδες από την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον υφ. Εσωτερικών οι ομάδες αυτές «μετέτρεψαν το πένθος μιας οικογένειας και την τελετουργία ταφής, σε μια ανυπόφορη εκδήλωση εξτρεμισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ