Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκολα Γκρούεφσκι

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκολα Γκρούεφσκι

Τη σχετική απόφαση δικαστηρίου της ΠΓΔΜ.

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, εξέδωσε η τοπική αστυνομία, μετά από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων, για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα.

Το δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί, αναγκάζοντάς τον να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για άλλες τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ