Υπέρ «ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» και η Άνγκελα Μέρκελ

Υπέρ «ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» και η Άνγκελα Μέρκελ

Στη γραμμή του Εμανουέλ Μακρόν η Γερμανίδα καγκελάριος.

Υπέρ της δημιουργίας «ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το ζήτημα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν πρόκειται για έναν στρατό εναντίον του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης, η κ. Μέρκελ πρότεινε τη συγκρότησης ενός «συμβουλίου ασφαλείας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκ περιτροπής προεδρία, προκειμένου να λαμβάνονται ταχύτερα σημαντικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι θα λειτουργήσει μονάχα εάν όλα τα κράτη μέλη τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε προτείνει τη δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού», ενώ είχε σταθεί στην ανάγκη «προστασίας από την Κίνα, τη Ρωσία, ακόμα και τις ΗΠΑ» στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι προτάσεις του προκάλεσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «άκρως προσβλητικές» δηλώσεις, λίγο πριν από την άφιξή του στο Παρίσι για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τραμπ έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ