Την αποφυλάκισή του ζητά ο Αρτέμης Σώρρας

Την αποφυλάκισή του ζητά ο Αρτέμης Σώρρας

Ισχυρίζεται ότι ως πολιτικός αρχηγός δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα.

Με τον ισχυρισμό ότι ως πολιτικός αρχηγός δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, ο Αρτέμης Σώρρας ζητεί να αποφυλακιστεί με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» στο αίτημα αποφυλάκισης υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητά του».

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, γιατί είχε επιδοθεί σε λάθος διεύθυνση».

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος ήταν καταζητούμενος επί 15 μήνες κι έμεινε για πέντε μήνες στη φυλακή, κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, Τραπεζών κι ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην απολογία του, επέμεινε ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που, όπως υποστηρίζει, μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Την ίδια ώρα, ο κατάλογος των κατηγορουμένων για την «Ελλήνων Συνέλευσις» αυξάνεται, καθώς ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις σε απολογία θα αποσταλούν όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία, που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα κρινει την αίτηση αποφυλάκισης του Αρτεμη Σώρρα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ