Tσίπρας: Στη βουλή μετά τις γιορτές το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Tσίπρας: Στη βουλή μετά τις γιορτές το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Θα συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ανοίξει μετά τις γιορτές η Βουλή, να βάλει μπροστά, να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να πάρουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει», δήλωσε από τα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός.

Συζήτηση στη βουλή μετά από τις γιορτές με αντικείμενο τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προανήγγειλε από τα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, ο  κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου να δούμε με ένα συντεταγμένο τρόπο, πώς θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση που είναι πολλών χρόνων, δεκαετιών. Έχουμε καταλήξει σε ένα ομόφωνο από ότι καταλαβαίνω πόρισμα και θα συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ανοίξει μετά τις γιορτές η Βουλή, να βάλει μπροστά, να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να πάρουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει».

Πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει ομοψυχία και ομοφωνία βοηθάει αυτό, διότι είναι και οι αποζημιώσεις και το δάνειο. Νομίζω ότι ο νομικός δικαιακός πολιτισμός μας δίνει λύσεις. Εάν δεν αναγνωρίζεται από την άλλη πλευρά, να βρούμε ένα τρόπο συμφωνημένα, εφόσον υπάρχει μία διαφωνία ως προς αυτό, να δούμε με ποιο τρόπο θα λύσουμε αυτήν τη διαφωνία».

Εκτίμησε ότι «δεν έχει να κάνει με το ύψος των αποζημιώσεων, είναι πάνω από όλα ηθικό χρέος, όχι μόνο απέναντι στο ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Έκανε επίσης λόγο για κοινή απειλή ενάντια σε όλους τους λαούς, επισημαίνοντας πως «αυτές τις μέρες αυτή η ιδεολογία του μίσους πάει να μολύνει ακόμα και την ελληνική κοινωνία που έχει πίσω της όλη αυτή τη βαριά ιστορική παρακαταθήκη των δεκάδων χιλιάδων θυσιών, των νεκρών στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία».

«Άρα έχουμε ηθικό χρέος και να θυμόμαστε και να διεκδικούμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι «στις μέρες μας είναι καλό να επισημαίνουμε την ιστορία του τόπου μας και στα νέα παιδιά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ