ΠΓΔΜ: Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

ΠΓΔΜ: Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Η κυβέρνηση της γείτονος σημειώνει ότι κατανοεί πως οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλων χωρών για κανένα ζήτημα.

Την απόφασή της να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει η κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, μεταδίδει το πρακτορείο IBNA στον απόηχο της τοποθέτησης του Ζόραν Ζάεφ περί πιθανότητας διδασκαλίας της «μακεδονικής» -όπως είπε- γλώσσας σε ελληνικά σχολεία.

Η κυβέρνηση της γείτονος σημειώνει επίσης ότι, ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατανοεί πως οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλων χωρών για κανένα ζήτημα

Παρατηρεί ότι βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύεται να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων και για την προστασία δικαιωμάτων προσώπων τα οποία δεν είναι πολίτες της.

Κατά την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ παραμένει αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγισης που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. «Λυπούμαστε που τα σχόλιά του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», καταλήγει η κυβέρνηση της FYROM.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ