Υπουργείο Εργασίας: Περιστατικά βίας εργοδοτών θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά

Υπουργείο Εργασίας: Περιστατικά βίας εργοδοτών θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά

Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας με αφορμή τον ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού από πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη.

«Όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτά, αλλά θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά» περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός διανομέα φαγητού από πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη δηλώνει το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με θεσμικές παρεμβάσεις του και με την ενίσχυση του ελεγκτικού έργου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δίνει καθημερινά τη μάχη για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει, «από την πρώτη στιγμή ήρθε σε σύγκρουση με τη λογική και τα μέτρα της περιόδου 2010-2014, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησαν δικαιώματα και γιγάντωσαν τις πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας», γι’ αυτό και «για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων θέσπισε, μεταξύ άλλων, μέτρα ενάντια στην απλήρωτη, αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, κανόνες για τις εργολαβίες, για την τήρηση των ωραρίων εργασίας, για τη δήλωση των υπερωριών και για την καταβολή των μισθών».

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, εκτός από πρόστιμο, μπορεί να επιβληθεί ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο δε εντοπισμός ανασφάλιστου εργαζόμενου συνεπάγεται αυτόματα τρίμηνη αναδρομική ασφάλισή του και ο εργοδότης έχει έκπτωση στο πρόστιμο μόνο αν προσλάβει τον εργαζόμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ