Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Φαβορί ο Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό. Όταν θα έρθει η ώρα να φύγει, θα του στείλει ο Αλαφούζος ταχυδρομικό περιστέρι.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

CDU: Στη μάχη για τον «θρόνο» της Μέρκελ

1.001 αντιπρόσωποι συνεδριάζουν από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο στο Αμβούργορόκειται να ορίσουν τον νέο πρόεδρο του CDU μεταξύ των Φρίντριχ Μερτς, Γενς Σπαν και Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ.

CDU: Στη μάχη για τον «θρόνο» της Μέρκελ | to10.gr

Ένταση επικρατεί στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στον απόηχο της αποχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 1.001 αντιπρόσωποι που συνεδριάζουν από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο στο Αμβούργο πρόκειται να ορίσουν τον νέο πρόεδρο του CDU μεταξύ τριών υποψηφίων, δύο από τους οποίους -οι Φρίντριχ Μερτς και Γενς Σπαν- σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ρήξη με την κεντρώα γραμμή της Μέρκελ και προτείνουν μια στροφή προς τα δεξιά.

Η έκβαση παραμένει πολύ αβέβαιη, ιδιαίτερα μεταξύ του Μερτς και της Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ. Ενώ οι «βαρόνοι» του κόμματος είχαν μέχρι τώρα αποφύγει να ταχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για να μην σπείρουν τη διχόνοια, η ανακωχή έσπασε την παραμονή του συνεδρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου, κατηγόρησε σήμερα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρο της Βουλής και ιστορική φυσιογνωμία του CDU, ότι ανακοίνωσε την υποστήριξή του προς τον 63χρονο Φρίντριχ Μερτς. Ο Αλτμάιερ επωφελήθηκε παράλληλα της ευκαιρίας για να επισημοποιήσει τη δική του υποστήριξη προς την αντίπαλο του Μερτς, την Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ.

Ο Σόιμπλε ανακοίνωσε την υποστήριξή του προς τον Μερτς, επικρίνοντας έμμεσα, αλλά σκληρά, την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από την καγκελάριο.

Η Κραμπ Καρενμπάουερ επιχείρησε να εκτονώσει αυτή την πολεμική λέγοντας πως «είναι δικαίωμα» του Σόιμπλε να προσφέρει δημόσια την υποστήριξή του στον Μερτς. Όμως ταυτόχρονα κάλεσε την πολιτική της οικογένεια «να μείνει ενωμένη μετά» την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα το απόγευμα της Παρασκευής.