Πριν από τις 21 Ιανουαρίου τη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία για το Brexit

Πριν από τις 21 Ιανουαρίου τη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία για το Brexit

H Τερέζα Μέι αναζητεί σανίδα σωτηρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ωστόσο επιμένει στην αρχική θέση της: Συνομιλίες ναι, διαπραγματεύσεις όχι.

Πριν από τις 21 Ιανουαρίου, αλλά άγνωστο πότε ακριβώς, θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit. Μία ημέρα μετά την απόσυρση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο, γνωρίζοντας ότι θα καταψηφιστεί με μεγάλη διαφορά, η Τερέζα Μέι αναζητεί σανίδα σωτηρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ωστόσο επιμένει στην αρχική θέση της: Συνομιλίες ναι, διαπραγματεύσεις όχι.

«Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι το ζήτημα θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από τις 21 Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ενώ η Μέι πραγματοποιεί από το πρωί νέο κύκλο επαφών στην Ευρώπη.

Η Μέι συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, με την Άγκελα Μέρκελ και το απόγευμα πρόκειται να έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

Mετά των πέρας των επαφών της η Μέι, θα επιστρέψει στο Λονδίνου, όπου την Τετάρτη το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ