Αντιδρούν τα κόμματα στην πρόταση για τοποθέτηση της Β. Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αντιδρούν τα κόμματα στην πρόταση για τοποθέτηση της Β. Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τα κόμματα εγκαλούν την κυβέρνηση ότι με την επιλογή της πλήττει την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής.

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση για τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα κόμματα εγκαλούν την κυβέρνηση ότι με την επιλογή της πλήττει την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής και επιχειρεί να «βολέψει» δικούς της ανθρώπους  σε έμμισθες θέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη, κάνει λόγο για «απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση, που πλήττει άλλο έναν – σημαντικότατο – θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

Ο τομέας Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι η κ. Θάνου έχει διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και άμισθη σύμβουλος στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, την επομένη ακριβώς από τη λήξη της θητείας της στην Προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου. Διερωτάται επίσης αν υπάρχει άλλος επαρκής και έντιμος δικαστικός λειτουργός να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

«Συνακόλουθα, αρχή της διάκρισης των εξουσιών ρίχνεται για ακόμα μία φορά στον καιάδα και οι …άμισθες υπηρεσίες της κ. Θάνου εντός του Μεγάρου Μαξίμου μετατρέπονται σε …έμμισθες επί 4ετή θητεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της θητείας της έδειξε την αντιπάθεια της στις ανεξάρτητες αρχές επιδιώκοντας την υπονόμευση τους», σχολιάζει το Ποτάμι.

«Το βόλεμα ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας της είναι η μόνη της έγνοια» τονίζει η Σεβαστουπόλεως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ