ΕΕ: Διευκρινίσεις αλλά όχι επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit

ΕΕ: Διευκρινίσεις αλλά όχι επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Οι 27 μπορούν «να διασαφηνίσουν» τη συμφωνία για το Brexit κατόπιν αιτήματος των Βρετανών, αλλά όχι να την «επαναδιαπραγματευθούν», το μήνυμα του Γάλλου  προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Όλα έγιναν κατόπιν διαπραγμάτευσης, είναι ξεκάθαρα και έχουν νομική αξία.

Αυτή είναι μια συμφωνία, η μόνη και η καλύτερη δυνατή συμφωνία και δεν μπορούμε να την διαπραγματευτούμε εκ νέου, αλλά μπορούμε να διασαφηνίσουμε και να εγγυηθούμε», τόνισε ο Μακρόν.

«Το backstop, δεν είναι μια βιώσιμη λύση και κανείς δεν θέλει να απομονώσει το Ηνωμένο Βασίλειο», επέμεινε ο Μακρόν.

«Σαφέστατα, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να διαπραγματευτούμε το συντομότερο δυνατό τις μελλοντικές σχέσεις και είμαστε αρκετά ανοιχτοί στο να δείξουμε με σαφή τρόπο ότι θέλουμε να οικοδομήσουμε μια μελλοντική σχέση», πρόσθεσε.

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τί συζητούσαν με την Βρετανίδα πρωθυπουργό το πρωί, όταν τους συνέλαβε ο φακός να μιλούν έντονα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε χαριτολογώντας: «τουλάχιστον δεν χορεύαμε». Στη συνέχεια ο Γιούνκερ εξήγησε ότι η Μέι νόμιζε πως ο ίδιος επέκρινε την ίδια όταν είπε πως η βρετανική θέση είναι «νεφελώδης». «Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», εξήγησε ο Γιουνκέρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ