Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Έντι Ράμα

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Έντι Ράμα

Η απόφαση του Ράμα ακολούθησε την άρνηση του προέδρου της χώρας να υπογράψει την απόλυση του νυν υπουργού Εξωτερικών Ντμίτιρ Μπουσάτι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Ράμα δήλωσε ότι από σήμερα θα ενεργεί ως «de jure» υπουργός για τις Ευρωπαϊκές και Εξωτερικές Υποθέσεις, τονίζοντας ότι θα κρατήσει αυτή τη θέση μέχρι να επιλύσει τις συνεχιζόμενες διαμάχες με τον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Η απόφαση του Ράμα ακολούθησε τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας που είχε ο πρόεδρος της χώρας για να υπογράψει την απόλυση του μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών Ντμίτιρ Μπουσάτι.

Ο Ιλίρ Μέτα δεν επικύρωσε το αίτημα του Ράμα να απομακρύνει τον Ντμίτιρ Μπουσάτι από την θέση του ΥΠΕΞ, ενώ αρνήθηκε τον υποψήφιο του πρωθυπουργού, τον 28χρονο Γκέντ Τσακάι, Αλβανό από το Κόσοβο, να διοριστεί στη θέση αυτή.

Ο Μέτα ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και ότι οι δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τα σύνορα του Κοσόβου ήταν απαράδεκτες.

Δήλωσε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του υφυπουργού Εξωτερικών, αυτός έδειξε σαφή έλλειψη αίσθησης ευθύνης.

«Ο πρόεδρος κάνει τη δουλειά του. Για τον πρόεδρο, το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου έρχονται πρώτα», ανέφερε ο Μέτα αντιδρώντας στην απόφαση του Ράμα να αναλάβει το ΥΠΕΞ. «Όχι σε fake κράτος! Η Αλβανία πρώτα!», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ