Θεοδωράκης: Απαράδεκτο βουλευτές να παίζουν μουσικές καρέκλες

Θεοδωράκης: Απαράδεκτο βουλευτές να παίζουν μουσικές καρέκλες

«Δεν συγχωνευόμαστε με κανέναν, δεν κάνουμε τα ρεπό του Καμμένου», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Γιατί στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει αίσθημα, πάθος. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, υπολογισμός» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη κατά την συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Τα στελέχη μπορούν και να έχουν τις προσωπικές απόψεις τους και να τις υποστηρίζουν δημοσίως. Σε περιπτώσεις στο παρελθόν υπήρξαν βουλευτές που διαφοροποίησαν την ψήφο τους. Ωστόσο, ήταν σαφές πως υπήρχε μία κόκκινη γραμμή: η ψήφος εμπιστοσύνης.

Το Ποτάμι είχε ξεκαθαρίσει ότι ότι δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός. Δεν συγχωνευόμαστε με κανέναν, δεν κάνουμε τα ρεπό του Καμμένου» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε ότι  δεν πιστεύει ότι ο βουλευτής εξαγοράστηκε, κάνοντας ωστόσο λόγο για έξαρση εγωισμού και σχολίασε πως η απόφασή του για ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάντια της πολιτικής.

Στη συνέχεια άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας δεν αναζητά πέντε που θα συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο ή μία συμφωνιά, αλλά που θα του δώσουν λευκή επιταγή. Με αυτή την τακτική η χώρα δεν πάει πουθενά. Ο κ. Τσίπρας θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό. Θέλει να είναι και για τους αριστερούς και για τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Και για τους πολιτικοποιημένους και για τους ψεκασμένους. κυβέρνηση για όλα τα γούστα» είπε.

Σχολίασε επίσης ότι στις τελευταίες εκλογές τα κόμματα επέλεξαν με λίστες τους βουλευτές, για αυτό και όπως είπε, είναι απαράδεκτο σήμερα είκοσι βουλευτές «να παίζουν μουσικές καρέκλες».

«Το μοντέλο της κυβέρνησης είναι το παλιό μοντέλο» τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος του Ποταμιού είναι μία πολιτεία, που θα κρατάει ανοιχτό το παράθυρο των ευκαιριών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ