«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ

Η υπερψήφιση της Συμφωνίας από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο θα επιφέρει και την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ.

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε κατά πλειοψηφία την Κυριακή η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες 11 στελέχη της ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, και πέντε κατά (ποσοστό 70%).

Κατά συνέπεια, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ εισηγείται την υπερψήφιση της Συμφωνίας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης. Η διαφαινόμενη απόφαση της ΔΗΜΑΡ για υπερψήφιση της συμφωνίας από τον πρόεδρό της Θανάση Θεοχαρόπουλο αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής με το οποίο το κόμμα του συμπράττει.

«Αν ο Θεοχαρόπουλος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, θα αντικατασταθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον Σκανδαλίδη» αντέδρασε στις πληροφορίες ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών», πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα διαγραφεί.

Συνεπώς, το «ναι» του Θανάση Θεοχαρόπουλου θα επιφέρει και την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα το vima.gr είχε αποκαλύψει την είδηση τονίζοντας ότι στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει το ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί αυτή τη διαφοροποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως ακόμα και σήμερα να ανακοινωθεί η διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ