Μητσοτάκης: Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

«Σήμερα η βουλή ζει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της χώρας, αν κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών δεν θα μπορεί να ακυρωθεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας. Δεν έπρεπε να υπογραφεί ποτέ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη βουλή.

Είπε επίσης ότι δεν έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο το αναθεωρημένο κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, γιατί όπως πρόσθεσε, δεν υφίσταται τέτοιο κείμενο.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετά το οικονομικό ναυάγιο οδηγεί την χώρα σε μια εθνική περιπέτεια». Ανέφερε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν εξήγησε γιατί παραιτήθηκε.

Σημείωσε επίσης ότι όταν ο Πάνος  Καμμένος, όταν είχε ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση στην προηγούμενη ψήφο δυσπιστίας, δεν το έκανε «γιατί ήταν πάνω από όλα η καρέκλα». Έκανε επίσης λόγο για προσυνεννοημένο «διαζύγιο»  Τσίπρα- Καμμένου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ψέμα ότι  έχει αναγνωριστεί μακεδονική γλώσσα από το 1977.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης: «Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια συνεδρίασε πέντε φορές, ενώ εδώ στήνατε σκευωρίες για να διχάστε την αξιωματική αντιπολίτευση».

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποδέχθηκε «να είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλούμε και εμείς Μακεδόνες τους κατοίκους αυτής της χώρα», σημειώνοντας ότι το πρόβλημα θα επεκταθεί και στα εμπορικά σήματα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε την συζήτηση όταν ζήτησε ο κ. Ζάεφ τη γλώσσα. Κι εσείς μας είπατε ότι είστε υπερήφανοι που το κάνατε. Ντροπή σας». Ανέφερε ακόμη ότι και το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 δεν αναγνώριζε «μακεδονική» γλώσσα και επανέλαβε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είπατε ναι εκεί που όλοι οι υπόλοιποι είπαν όχι».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταλογίζει στη ΝΔ ότι «ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς όταν εσείς ο ίδιος κυβερνούσατε με την ακροδεξιά. Εσείς δεν ολοκληρώνετε την δίκη της Χρυσής Αυγής. Εσείς ψηφίζετε μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Αφήστε λοιπόν αυτή την καραμέλα».

Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφωνικά τον είχε ρωτήσει πώς του φαίνεται το όνομα «Μακεδονία» του Ίλιντεν». «Μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ή είστε ανιστόρητος ή κυνικός. ΄Η και τα δύο», συμπλήρωσε.

«Σήμερα η βουλή ζει μια από τις πιο κρισιμες στιγμές της χώρες, αν κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών δεν θα μπορεί να ακυρωθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ