Στους 29 του ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ

Στους 29 του ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ

Θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο ένταξης και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε -σύμφωνα με το Bloomberg- ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει αποστείλει στους 29 μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών – μελών της ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες το κείμενο του πρωτοκόλλου εισδοχής  της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με πηγές από τη βελγική πρωτεύουσα τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και βάσει εγγράφου που επικαλείται το Bloomberg.

Κατά τις ίδιες πηγές, εφόσον μέχρι τις 18:30 σήμερα Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) ουδείς από τους 29 διακόψει την αποκαλούμενη «διαδικασία σιωπηρής αποδοχής», το κείμενο θα αποσταλεί στις 29 πρωτεύουσες των κρατών – μελών της Συμμαχίας για να ακολουθήσει η κύρωσή του από τα κοινοβούλια τους.

«Θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, η «προσκεκλημένη χώρα θα αρχίσει να συμμετέχει στις συναντήσεις της Συμμαχίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ