Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Κακώς γκρινιάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για τον Ιβάν που ξεπουλάει την ομάδα. Φεράρι φέρνει ο άνθρωπος...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τηλεφωνία και ηλεκτρισμό συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν επίσης την εκκίνηση διαδικασιών απομάκρυνσης ναρκών σε εννέα σημεία.

Σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τηλεφωνία και ηλεκτρισμό συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί | to10.gr

«Θετικό και καλό» ήταν το κλίμα κατά τη σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί ωστόσο, όπως είπε ο Κύπριος πρόεδρος «αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε και σύγκλιση απόψεων, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, που εμμένει στις θέσεις του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, επίσης, ότι έγινε συζήτηση για τους όρους αναφοράς με σκοπό να επαναληφθεί εποικοδομητικός διάλογος, επανέλαβε πως δεν μπορεί να παραγκωνιστεί το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ενώ, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήγειρε θέματα που αφορούν ενέργειες της Τουρκίας (στη «νεκρή ζώνη» και στην κυπριακή ΑΟΖ).

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η φάση αυτή του Κυπριακού είναι δύσκολη και ότι, κατά τη συνάντηση, ανέπτυξε τις ιδέες του για την αποκέντρωση εξουσιών «με τον κ. Ακιντζί να μην αποκλείει μία ανάλογη συζήτηση, αλλά να επιμένει πως οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμα θετικής ψήφου σε κάθε απόφαση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν να υλοποιήσουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ηλεκτρική διασύνδεση σε μόνιμη βάση και για την κινητή τηλεφωνία, η διασύνδεση της οποίας θα γίνει μέσω ενός Κέντρου στην Ευρώπη. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες απομάκρυνσης ναρκών σε εννέα σημεία.

Τέλος, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επιστρέψει πίνακες Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα παραδώσει αρχεία του ΡΙΚ που αφορούν Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από