Νάσος Ηλιόπουλος: Θέλω να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γάμο ομοφυλόφιλων

Νάσος Ηλιόπουλος: Θέλω να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γάμο ομοφυλόφιλων

Συνάντηση με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Συνάντηση με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχαν την ευκαιρία να θέσουν και να συζητήσουν με το Νάσο Ηλιόπουλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό, αυτοδιοικητικό, αλλά και εργασιακό επίπεδο.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εχθές είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Μεταξουργείο.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα είναι το ζήτημα της στέγασης. Πολλά μέλη (κυρίως τρανς και νέοι που φεύγουν ή τους διώχνουν απ’ το σπίτι) έχουν βρεθεί ανέστια λόγω ομοφοβίας, με τους ηλικιωμένους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Εκεί η συμβολή του δήμου με το κτηριακό απόθεμα που διαθέτει για τη δημιουργία ξενώνων είναι αναγκαία.

Ο Δήμος επίσης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενιαίου, πιο θεσμικού χώρου, ώστε να στεγάσει την κοινότητα και να βοηθήσει την εδραίωση της, ως ισότιμο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Συζητήσαμε πραγματικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα γύρω από το πως η επόμενη Δημοτική Αρχή θα παλέψει μαζί με τα μέλη της κοινότητας και όλους τους ακτιβιστές για την ορατότητα 365 μέρες τον χρόνο.

Έκλεισα τη συζήτηση αποκαλύπτοντας μια πρωτοβουλία που θα ήθελα να αναλάβουμε ως Δημοτική Αρχή αλλά και μια βαθιά μου επιθυμία, αν είμαι ο επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων.

Να στηθεί ένα μνημείο στο σημείο δολοφονίας του Ζακ και να να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει τον πρώτο πολιτικό γάμο ομόφυλου ζευγαριού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ