«Βlock» από το Facebook στο ρατσιστικό περιεχόμενο

«Βlock» από το Facebook στο ρατσιστικό περιεχόμενο

Το Facebook θα απαγορεύσει από την επόμενη εβδομάδα κάθε έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων.

Aπό την επόμενη εβδομάδα το Facebook θα απαγορεύσει κάθε έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων. Πρόκειται για μία προσπάθεια της δημοφιλούς πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

«Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ.

Facebook, Twitter και YouTube βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων προκειμένου να αφαιρέσουν νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του μακελειού σε δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook, πριν από 12 ημέρες.

Το Facebook ανέφερε ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με «λευκή υπεροχή» θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος. Η Life After Hate δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ