Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος για τη δολοφονία Ρομά

Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος για τη δολοφονία Ρομά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 52χρονου Ρομά που επιχειρούσε να κλέψει κότες από το κοτέτσι το σπιτιού του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 52χρονου Ρομά που επιχειρούσε να κλέψει κότες από το κοτέτσι το σπιτιού του.

Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος πρέπει να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, μακριά από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του νέου τόπου διαμονής του, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 35χρονου είναι ότι το θύμα, μαζί με άλλους είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν, ο ίδιος φοβήθηκε και έτσι πυροβόλησε.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του θύματος απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Νωρίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου και δεν επέτρεπαν στους Ρομά να πλησιάσουν, καθώς το πρωί επρόκειτο να μεταχθεί για να απολογηθεί ο 35χρονος κατηγορούμενος.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η ατμόσφαιρα μύριζε ήδη… μπαρούτι, καθώς υπήρξε κυνηγητό των ΜΑΤ με τους Ρομά.

«Καζάνι που βράζει» η Κόρινθος

Οι συγγενείς του 52χρονου τσιγγάνου, που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει κότες από τον 35χρονο, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου.

Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νωρίς αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην έχουμε τα επεισόδια της περασμένη Τρίτης. Τα δικαστήρια βρίσκονται στην πλατεία Περιβολάκια και στην γύρω περιοχή υπάρχουν σχολεία και πλατείες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του 35χρονου, επικράτησε μικροένταση με τους συγκεντρωμένους που ήθελαν να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο.

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Μόλις χθες έγινε η κηδεία του 52χρονου με τους συγγενείς και τους φίλους του να δηλώνουν από χθες αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, «αν δε μπει στη φυλακή ο δολοφόνος». Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία είναι στο «πόδι» μετά την απόφαση, που αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 35χρονο.

Το χρονικό…

Το βράδυ της Κυριακής (24/3) δύο άνδρες Ρομά επιχείρησαν να ληστέψουν το σπίτι ενός 35χρονου, όταν ο ιδιοκτήτης τους αντελήφθη, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο διαρρήκτες.

Ο δεύτερος διαρρήκτης, κατάφερε να διαφύγει και πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου παραδέχτηκε πως μαζί με τον συνεργό του  αποπειράθηκαν να ληστέψουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άντρα και κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν, κατόπιν υπόδειξης του ίδιου. Ωστόσο, η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον συνεργό του και οι έρευνες συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (25/3).

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αίμα στην καρότσα του οχήματος που ανήκε στον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού. ύστερα από πιέσεις αυτός παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον 48χρονο αγνοούμενο και οδήγησε τις αρχές κοντά σε ένα τοπικό λατομείο όπου είχε κρύψει το πτώμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ