Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Παρασκευής

Επίθεση στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου δέκα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «θα ακολουθήσει βίντεο».

Όπως αναφέρουν στην ανάρτηση τους:

«Αυτοί που αρπάνε το φαί απ’το τραπέζι Κυρήχνουν τη λιτότητα Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα Ζητάνε θυσίες Οι χορτάτοιμιλάνε στους πεινασμένους Για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου

Τους τελευταίους μήνες η ΔΕΗ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο διακοπών ρεύματος αφήνοντας εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα κάθεβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Μαΐου ηΔΕΗ απέστειλε 230.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τηΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ, από 1,7 δις που ήταν πριν λίγα χρόνια. Στα μάτια κάποιου αδαούς μια τέτοια κίνηση μπορεί ναμοιάζει ως και δικαιολογημένη, όπως όμως θα δείξουμε παρακάτω πρόκειται απλά για συνέχιση των ίδιων αδίστακτων πολιτικών πουφροντίζουν πρώτα και κύρια για τους ημέτερους. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, το μενού έχει ολίγη από καρότο και μπόλικο μαστίγιο.

Το “καρότο” έχει να κάνει με το λεγόμενο κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχτεί περίπου 600.000 νοικοκυριά από τους 1.600.000 οφειλέτες της ΔΕΗ. Για να πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχτεί σε αυτό θα πρέπει κυριολεκτικά να μην έχει στον ήλιομοίρα, όμως με κάποιο μαγικό τρόπο έχουν καταφέρει να ενταχτούν σε αυτό και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών σε πανάκριβες περιοχές, με τερατώδεις καταναλώσεις και χρέη προς τη ΔΕΗ ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ας πούμε όμως ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα και ότικάποιοι επιτήδειοι, εκτός από τις γνωριμίες τους εκμεταλλεύτηκαν και διάφορα ‘’παραθυράκια’’. Αλήθεια, τί έχει να μας πει η ΔΕΗ για τον κ. Μυτιληναίο; Μέσω των εταιρειών του είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΗ και κατά καιρούς την έχει φεσώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως την έχουν φεσώσει και ένα σωρό μεγάλα ξενοδοχεία, ένα σωρό μεγάλες επιχειρήσεις, ένα σωρό μεγαλοοφειλέτες των οποίων τοχρέος αυξάνει χρόνο με το χρόνο το “δεν τρέχει τίποτα.”

Πεντάστερα ξενοδοχεία με έσοδα εκατομμυρίων, μεγάλες εταιρείες, μιντιακά συγκροτήματα, η ΝΔ που είχε φτάσει να χρωστάει σχεδόν μισόεκατομμύριο, οι διάφορες υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου που χρωστάνε αθροιστικά πάνω από 170 εκατομμύρια, κανείς τους δεν είδετα συνεργεία των εργολάβων που αναλαμβάνουν τις διακοπές να τους κόβουν το ρεύμα. Δεν πειράζει όμως, ξέρει η ΔΕΗ τον τρόπο. Ξέρειπού να στείλει τα συνεργεία της. Οι δηλώσεις των μεγαλοστελεχών της ότι δήθεν δε θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι από τις λεγόμενεςευπαθείς ομάδες, πλέον δεν πείθουν κανέναν καθώς είναι η ίδια η πραγματικότητα που τους διαψεύδει. Ενώ για τους μεγαλοοφειλέτες οιρυθμίσεις και οι διακανονισμοί πάνε και έρχονται, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών, τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, γιαόλους εμάς που βιώνουμε στο πετσί μας την ουσία αυτών των πολιτικών, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: σε περίπτωσηανεξόφλητων οφειλών το ρεύμα πλέον κόβεται αμέσως και τα έξοδα διακοπής και επανασύνδεσης επιβαρύνουν αποκλειστικά τον οφειλέτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ