Πιθανόν πουλί κατέστρεψε τον αισθητήρα του Boeing της Ethiopean Airlines

Πιθανόν πουλί κατέστρεψε τον αισθητήρα του Boeing της Ethiopean Airlines

Σήμερα αναμένεται το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ABC news, το μοιραίο Boeing φέρεται να κατέπεσε εξαιτίας της πρόσκρουσης ενός ξένου αντικειμένου, όπως ενός πουλιού, με τον αισθητήρα.

Όπως αποκάλυψαν ανώνυμες πηγές από τον στενό κύκλο της έρευνας, η ζημιά στον αισθητήρα είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν ανακριβή δεδομένα, και έτσι οι πιλότοι να απενεργοποιήσουν το «προβληματικό» λογισμικό anti-stall, γνωστό ως MCAS.

Στη συνέχεια όμως αυτό ενεργοποιήθηκε εκ νέου, μάλλον αυτόματα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει «βουτιά» προς τα κάτω, με αποτέλεσμα την αεροπορική τραγωδία και τον θάνατο των 157 επιβαινόντων.

Οι πιλότοι αρχικά ακολούθησα τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του Boeing μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίησή του, δυστυχώς όμως αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ