H Boeing μειώνει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX

H Boeing μειώνει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX

Μετά τα πρόσφατα πολύνεκρα δυστυχήματα, η παραγωγή Boeing 737 ΜΑΧ θα μειωθεί κατά 20% - Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών έχουν παγώσει.

Κατά 20% περίπου σχεδιάζει η Boeing να περικόψει την παραγωγή αεροσκαφών 737 MAX, μετά τα πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

Ο στόλος των 737 έχει καθηλωθεί στο έδαφος από τα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αεροναυπηγικής εταιρείας, από τα μέσα Απριλίου η παραγωγή θα μειωθεί από 52 στα 42 σκάφη μηνιαίως.

Σύμφωνα με τον Μουίλενμπεργκ, η εταιρεία πλέον γνωρίζει ότι μια αλυσίδα γεγονότων προκάλεσε και τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «κοινή σύνδεση» μεταξύ των δύο με την εσφαλμένη ενεργοποίηση του συστήματος σταθεροποίησης αεροσκάφους (MCAS).

Η Boeing ανακοίνωσε ότι δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας έπειτα από την εφαρμογή του νέου ρυθμού παραγωγής και θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει το οικονομικό αντίκτυπο.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα θεσπίσει μια επιτροπή για να εξετάσει τον τρόπο που η Boeing σχεδιάζει και εξελίσσει αεροσκάφη, πρόσθεσε ο CEO της Boeing. Τα μέλη αυτής της επιτροπής θα «προτείνουν βελτιώσεις στις πολιτικές και διαδικασίες μας», για τα 737 MAX και άλλων αεροσκαφών.

Η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζει να επιτελεί πρόοδο στην αναβάθμιση του λογισμικού των 737 MAX για την αποτροπή και άλλων δυστυχημάτων.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ