Διχάζει το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για την Παναγία των Παρισίων (pic)

Διχάζει το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για την Παναγία των Παρισίων (pic)

Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, και όχι μόνο, έχει ξεσηκώσει το εξώφυλλο του σατιρικού γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Στο αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του, το περιοδικό απεικονίζει την Παναγία των Παρισιών να φλέγεται πάνω σε μία καρικατούρα του Εμανουέλ Μακρόν.

Το κεφάλι του Γάλλου προέδρου έχει πάρει το σχήμα της πρόσοψης του εμβληματικού ναού, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται να χαμογελάει. Στη μια πλευρά αναγράφεται η λέξη «μεταρρυθμίσεις» και στην άλλη η φράση «θα ξεκινήσω από τις δομές».

Η αναφορά γίνεται στο τηλεοπτικό διάγγελμα που είχε προγραμματίσει ο Γάλλος πρόεδρος το βράδυ της Δευτέρας, μέσω του οποίου επρόκειτο να ανακοινώσει τα νέα μέτρα του. Το εν λόγω διάγγελμα -φυσικά- αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων.

Όσον αφορά το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, πολλοί ήταν αυτοί που το κατέκριναν, αφού θεώρησαν υπερβολικό σε μια τέτοια αρνητική για τη χώρα συγκυρία, να συνδέσουν τη φωτιά με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις από τον Μακρόν.

«Σας αγαπώ, σας διαβάζω κάθε εβδομάδα σχεδόν, αλλά τώρα δεν με κάνατε να γελάσω» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Άλλοι πάλι σχολίασαν την σχετικά ήπια σάτιρα του για το θλιβερό συμβάν στο Παρίσι συγκριτικά με άλλες διεθνείς τραγωδίες, τις οποίες είχε σατιρίσει κατά καιρούς.

https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/1118037425274671104

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ