Απαγόρευση διαδηλώσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Απαγόρευση διαδηλώσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν το βράδυ της Πέμπτης στα "Κίτρινα Γιλέκα", που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ.

Οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν το βράδυ της Πέμπτης στα «Κίτρινα Γιλέκα», που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για όλη την ημέρα του Σαββάτου, όχι μόνο για το Ιλ ντε λα Σιτέ, το νησάκι του Σηκουάνα όπου βρίσκεται ο ναός, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «για λόγους ασφαλείας», αλλά και για να προστατευτεί η Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Η αστυνομία σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες γινόταν έκκληση για να ξεκινήσει η συγκέντρωση ή για να τερματιστεί η πορεία των Κίτρινων Γιλέκων από την περιοχή αυτή.

Μετά τις βιαιοπραγίες και της λεηλασίες καταστημάτων έχουν επίσης απαγορευτεί εδώ και εβδομάδες οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ