Άδειασε η πλατεία Συντάγματος από τους πρόσφυγες

Άδειασε η πλατεία Συντάγματος από τους πρόσφυγες

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σε κατάληψη στέγης στα Εξάρχεια και έμειναν άστεγοι, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης δύο κτηρίων την Πέμπτη.

Οι περίπου 60 πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, είχαν αρχικά προσαχθεί από τη Αστυνομία και μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς πρόκειται για αιτούντες άσυλο.

Το αίτημά τους ήταν για ασφαλή διαβίωση μέσα στην Αθήνα, ζητώντας «οι οικογένειες και φίλοι να μη χωριστούμε αλλά να παραμείνουμε μαζί».

Στην πλατεία Συντάγματος πήγε λεωφορείο ώστε να τους μεταφέρει σε δομές φιλοξενίας, όμως, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να μεταφερθούν αρχικά και παρέμειναν στις σκηνές τους.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί, ζητώντας τους να να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

«Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Πηγή: cnn.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ