Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την «αγκαλιά» Τσίπρα – Πολάκη

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την «αγκαλιά» Τσίπρα – Πολάκη

Όσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακυρώνει τον θεσμικό του ρόλο και ανυψώνει τον Πολάκη στο ρόλο του πρωθυπουργού, τόσο θα τον παίρνουν κι αυτόν τα... σκάγια

Την προστασία του Παύλου Πολάκη, εκθέτοντας για ακόμη μια φορά ηθικά και πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι, όταν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει πάνω του θέμα και να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό, μη έχοντας άλλο τίποτε να κάνει. Ταυτόχρονα, φαίνεται να απαίτησε από τον ίδιο να «στηθεί» στο Περιστύλιο και να κάνει μια δήλωση που θα μπέρδευε τα πράγματα περισσότερο, αλλά που θα έδειχνε ότι ο υπουργός το… ξανασκέφτηκε κι έκανε ένα βήμα πίσω.

Ουσιαστικά, θέλησαν από το Μαξίμου να ρίξουν τους τόνους χωρίς να «τσαλακώσουν» τον Παύλο Πολάκη.

Η κίνηση όμως του πρωθυπουργού να μετατρέψει ένα μείζον θέμα, όπως η στάση μιας ολόκληρης κοινωνίας έναντι ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε μικροπολιτικό συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις. Όχι μόνο από σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου έκαναν λόγο για πλήρη κάλυψη και στήριξη του πρωθυπουργού στον υπουργό Υγείας.

Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να εμφανιστεί ο ελιγμός Τσίπρα ως «κίνηση ματ» απέτυχε από την αρχή, καθώς όλοι κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή πληροφορήθηκε ότι, αν πήγαινε σε ψηφοφορία για πρόταση μομφής, θα είχε διαρροές. Ήδη, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης και Στέλιος Κούλογλου είχαν αποδοκιμάσει νωρίτερα την αθλιότητα του υπουργού.

«Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω» ανάφερε ο Γ. Μπαλάφας για να ακολουθήσει σε πολύ πιο επικριτικό ύφος ο Ν. Φίλης:

«Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του με όσα είπε και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σ. Κούλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για τρικλοποδιές στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη ΝΔ να αλλάζει την ατζέντα. Τα ΑμΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» σημείωσε.

Ο Τσίπρας ταυτίζεται εδώ και καιρό με τον υπουργό του. Ποτέ δεν τον έβαλε στη θέση του, ακόμη κι αν έκανε ακόμη μεγαλύτερες αθλιότητες.

Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι άλλο είναι να τον στηρίζεις πολιτικά επειδή η ΝΔ εκμεταλλεύεται το γεγονός κι άλλο να τον επιδοκιμάζεις για τις προκλητικές ανοησίες που ξεστομίζει συχνά – πυκνά, με τον πρωθυπουργό να τον δικαιολογεί, λέγοντας: «Είναι Κρητικός, είναι λίγο αψύς, τα λέει τσεκουράρα αλλά… είναι αριστερός και καθαρός».

Όσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακυρώνει τον θεσμικό του ρόλο και ανυψώνει τον Πολάκη στο ρόλο του πρωθυπουργού, τόσο θα τον παίρνουν κι αυτόν τα… σκάγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ