Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Ο καιρός της Πρωτομαγιάς

Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Ο καιρός της Πρωτομαγιάς

Μια ακόμη μέρα θα κρατήσει το μίνι καλοκαίρι καθώς ο καιρός αλλάζει την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το meteo και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κατά τόπους άστατος καιρός θα επικρατήσει την Πρωτομαγιά κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Την Πέμπτη 2 Μαΐου, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, και ιδιαίτερα στα ορεινά.
Ο καιρός από τον μετεωρολόγο Σάκης Αρναούτογλου:
Με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη θα κυλήσει η Πρωτομαγιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Στους χάρτες μπορείτε να δείτε σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες της ημέρας αναμένεται να ψιχαλίσει ή και βρέξει για λίγο τοπικά.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία το μεσημέρι γύρω στους 18 βαθμούς στα δυτικά και στους 22-24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Την Πέμπτη τοπικές μπόρες – καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται στα ορεινά, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τετάρτης.
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξασθενημένους τους ανέμους στα πελάγη και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όμως το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται αλλαγή του καιρού με λασποβροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς και τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη 6-7 μποφόρ που θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικης σκόνης και με τη θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: www.lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ