Νεκρός Αμερικανός αλεξιπτωτιστής από τουρκικά πυρά στην Β.Συρία (pic)

Νεκρός Αμερικανός αλεξιπτωτιστής από τουρκικά πυρά στην Β.Συρία (pic)

Δραματικές εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν Αμερικανό αλεξιπτωτιστή που μάχονταν με τις κουρδικές δυνάμεις YPG στη Β.Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές δυνάμεις που εδρεύουν στα βορειοανατολικά της χώρας σκότωσαν έναν Αμερικανό αλεξιπτωτιστή που μαχόταν με το κουρδικό YPG στη Β.Συρία.

Πρόκειται για τον Michael Thomason ο οποίος σκοτώθηκε στις 28/29 Απριλίου στο Κομπανί της Συρίας πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι Κούρδοι τονίζουν πως ο Αμερικανός της 101ης αερομεταφερόμενης Μεραρχίας δέχτηκε τουρκικά πυρά στην περιοχή Ayn-al Arab/Kobane ενώ εκφράζουν την λύπη τους για την «αφωνία» των υπευθύνων της επιχείρησης «Inherent Resolve» σχετικά με την τουρκική ενέργεια.

Τα πυρά όπως λένε προήλθαν από τουρκικές θέσεις στο Tell Abyad και διέψευσαν τις αρχικές εκτιμήσεις πως «ο θάνατος του οφειλόταν σε τυχαίο γεγονός».

O Thomason καταγόταν από το Ντιτρόιτ και η είδηση του θανάτου προκάλεσε θρήνο στους οικείους του και τους συντοπίτες του που τον χαιρέτησαν με αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης κρατώντας κεριά.

Η αδερφή του Thomason, Amber Martinez, είπε ότι ο αδερφός της μπήκε στο Στρατό για να «βοηθήσει τους ανθρώπους» και για να «προστατέψει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοπροστατευτούν».

«Ο αδερφός μου σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών» τόνισε.

«Μίλησα νωρίτερα μαζί του. Θα πήγαινε σε μια προγραμματισμένη περιπολία» ανέφερε.

Πάντως εντύπωση είχε προκαλέσει πως τα τελευταία 24ωρα υπήρχε σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση Τούρκων και Αμερικανών για την ζώνη ασφαλείας στην Β.Συρία. Υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία είχε πάει στην Αγκυρα για συζητήσεις.

Η αμερικανική αποστολή υπό τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι ο οποίος βρίσκεται στην Άνκαρα συναντήθηκε με την τουρκική αποστολή υπό τον Ιμπραχίμ Καλίν.

«Στην ατζέντα βρέθηκαν θέματα όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στα ανατολικά του Ευφράτη και σε όλη την επικράτεια της Συρίας, η ασφαλή ζώνη, η υλοποίηση του οδικού χάρτη της Μανμπίτζ, ο αγώνας κατά όλων των τρομοκρατικών στοιχείων περιλαμβανομένων της ΝΤΑΕΣ, των PKK/YPG/PYD, η προστασία της συμφωνίας του Ιντλίμπ, η επίτευξη πολιτικής λύσης στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας καθώς και η ανοικοδόμηση της Συρίας» ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

Ο Τζέφρι στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σεντάτ Ονάλ.

Αργότερα, στο πλαίσιο των επαφών του ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MİT Χακάν Φιντάν.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ είχαν αποστείλει νέο φορτίο όπλων στις κουρδικές δυνάμεις SDF/YPG κάτι που εξαγρίωσε την Αγκυρα.

Πηγή: pronews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ