Έφυγε από τη ζωή η Βιβέτα Τσιούνη

Έφυγε από τη ζωή η Βιβέτα Τσιούνη

Σε ηλικία 85 ετών.

Η Βιβέτα Τσιούνη γεννήθηκε το 1934 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, αλλά και στο «Actor’s Studio» της Νέας Υόρκης. Από το 1955 έως το 1993 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.

«Την πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία Βιβέτα Τσιούνη εκηδεύσαμε σε στενό οικογενειακό τη Δευτέρα 6/5/2019 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η αδελφή της Πόπη Τσιούνη, τα ανίψια Ελιάννα και Βασίλης Ρεμεντζής. Οι λοιποί συγγενείς», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας. Ανακοίνωση για τον θάνατό της στη σελίδα του στο Facebook ανάρτησε και ο προέδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος εξέφρασε ένα παράπονο στην οικογένεια της, καθώς δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους φίλους της για τον χαμό της.

«Εφυγε απο τη ζωή τις ημέρες του Πάσχα μια απο τις πιο όμορφες ηθοποιούς μας, συμμαθήτρια της Αλίκης…η γλυκειά Βιβέτα Τσιούνη…. Κανείς συγγενής της δεν ειδοποίησε κανέναν λες και δεν είχε φίλους, συμμαθητές εν ζωή ή λες και δεν ηταν εκλεκτό μέλος του ΤΑΣΕΗ ή του Διόνυσου…Είναι κρίμα και διπλή η θλίψη μας. Νοσηλευόταν κάποια χρόνια σε κλινική της Κυψέλης».

Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα, ενώ επί δυο έτη παρουσίαζε δική της πολιτιστική εκπομπή στο Κανάλι «902». Η Τσιούνη έγραψε θεατρικά έργα και το μυθιστόρημα «Η θηλειά» (1994). Στη «Φιλολογική Πρωτοχρονιά ’97» δημοσιεύτηκε το διήγημά της «Το σπίτι».

Στο ενεργητικό της είχε επαίνους από την «Πανελλήνια ‘Ενωση Λογοτεχνών» για δυο θεατρικά της έργα (1991) ενώ έιχε κερδίσει το Κρατικό Βραβείο παιδικού Θεατρικού έργου (1993).

Τη Βιβέτα Τσιούνη θυμάται το τηλεοπτικό κοινό και από τη συμμετοχή της στην αστυνομική σειρά «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», που βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Ερρίκος Ανδρέου, ενώ πολυάριθμες ήταν οι συμμετοχές της σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσά τους το «Μικροί και Μεγάλοι εν δράσει», «Οργή», «Αμφιβολίες», «Θαυματοποιός».

https://youtu.be/YldRVHA37gw

Πηγή protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ