Τραγωδία στην Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ' ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Δύο υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα χθες Δευτέρα σε νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις από τους επιβαίνοντες σε αυτά και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, ενώ ακόμη τρία πρόσωπα αγνοούνται, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή και η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5 – πληρώματα και επιβάτες – συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, δήλωσε ο Τζον-Πολ Ρίος, εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, από το Τζινό.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ’ ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ή σε επικοινωνία με τον έλεγχο όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ