Εκλογές 2019: Τα νεότερα αποτελέσματα – Πού συνεχίζονται τα θρίλερ

Εκλογές 2019: Τα νεότερα αποτελέσματα – Πού συνεχίζονται τα θρίλερ

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 89,63% η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,18% στις ευρωεκλογές, έχοντας διαφορά 9,38 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (23,80%). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ (7,69%), το ΚΚΕ (5,41%), η Χρυσή Αυγή (4,85%), η Ελληνική Λύση-Βελόπουλος (4,13%) και το ΜέΡΑ25 (3,01%).

 

Τα αναλυτικά στοιχεία της επικράτειας

 

Με αυτά τα δεδομένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εξασφαλίσει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το ΚιΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή από 2 έδρες, η Ελληνική Λύση μία έδρα και τέλος το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη για την ώρα κρατά στα χέρια του την εκπροσώπησή του στο ευρωκοινοβούλιο, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει την έδρακαθώς το ποσοστό του βρίσκεται ασφυκτικά κοντά στο όριο του 3%, με πτωτικές τάσεις μάλιστα.

Σε ποιούς δήμους πάνε ψήφο-ψήφο

Διανύουμε ήδη το δεύτερο 24ωρο μετά τις εκλογές και σε κάποιους δήμους η αγωνία των υποψηφίων συνεχίζεται, με τον δεύτερο και τον τρίτο να βρίσκονται ακόμη σε ένα μπραντεφέρ με την ελπίδα να κατακτήσουν την πολυπόθητη δεύτερη θέση που θα τους οδηγήσει στον δεύτερο γύρο.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί ο Νίκος Ταχιάος να έχει κλειδώσει την πρωτιά με ποσοστό 22,35%, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα με τους δύο υποψηφίους που έπονται, οι οποίοι μετρούν και… ξαναμετρούν κάθε ψήφο ελπίζοντας…

.

Έχοντας φθάσει στο 90,74% της ενσωμάτωσης μόλις 320 ψήφοι χωρίζουν τον Κώστα Ζέρβα και τον Γιώργο Ορφανό.

Ο κ. Ζέρβας είναι στη δεύτερη θέση με 16.589 ψήφους, αλλά ο κ. Ορφανός είναι πολύ κοντά, με 16.269 ψήφους.

Όσο για την Κατερίνα Νοτοπούλου, είναι εκτός μάχης, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 15.118 ψήφους. Όλα αυτά, ενώ απομένουν να καταμετρηθούν και να ενσωματωθούν οι ψήφοι σε 44 εκλογικά τμήματα.

 

Ακόμα πιο… γκραν γκινιόλ είναι η κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Αιγάλεω, όπου η μονομαχία αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με τη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων να είναι μόλις στις 30 ψήφους.

Αυτή την ώρα προπορεύεται ο νυν δήμαρχος της πόλης Μπίρμπας Δημήτρης με 8.432 ψήφους έναντι 8.402 ψήφων του Γιάννη Γκίκα που είναι δεύτερος. Και όλα αυτά ενώ υπολείπεται μόλις ένα εκλογικό τμήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ