Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία: «Θα σε σκοτώσω» φώναζε ο δράστης στις μαθήτριες!

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία: «Θα σε σκοτώσω» φώναζε ο δράστης στις μαθήτριες!

Ο 50χρονος άνδρας κρατούσε μαχαίρια και στα δύο του χέρια κι επιτέθηκε σε παιδιά που περίμεναν το λεωφορείο ή είχαν μόλις επιβιβαστεί - Νεκρό ένα κορίτσι 12 ετών, ένας 39χρονος και ο δράστης που αυτομαχαιρώθηκε.

Σε κατάσταση σοκ η κοινωνία της Ιαπωνίας μετά την επίθεση που δέχτηκαν με μαχαίρι δεκάδες άνθρωποι- κυρίως μαθητές δημοτικού- σε στάση λεωφορείου στο Καβασάκι: Ο τραγικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί και 18 τραυματίες, εκ των οποίων οι 16 είναι μαθήτριες, ηλικίας 6 – 7 ετών.

Η Πυροσβεστική έλαβε επείγουσα κλήση για βοήθεια νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 07:44 τοπική ώρα (00:44 ώρα Ελλάδας).

Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επίθεση σε στάση λεωφορείου και σε πάρκο. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Κyodo», τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν όταν ο ύποπτος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθήτριες στο σχολείο τους. Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμη ότι ανάμεσα στα θύματα είναι 16 μαθήτριες ιδιωτικού σχολείου, ηλικίας έξι έως επτά ετών.

Νεκροί είναι ένα κορίτσι 12 ετών, ένας 39χρονος άνδρας και ο δράστης, περίπου 50 ετών, όπως γράφει η γιαπωνέζικη εφημερίδα «Japan Times».

Mέχρι στιγμής, οι αρχές γνωρίζουν ότι ο δράστης, ένας πενηντάχρονος με σκουρόχρωμα ρούχα, αυτομαχαιρώθηκε στην περιοχή του λαιμού και υπέκυψε στα τραύματά του ενώ είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Την ώρα που περίμεναν οι μαθητές το σχολικό λεωφορείο στο Tama Ward, περίπου 250 μέτρα βορειοδυτικά του σταθμού Noborito, εμφανίστηκε ο δράστης. Φορούσε γυαλιά, μαύρο πουκάμισο και παντελόνι. Άρχισε να κινείται προς το μέρος των μαθητριών και τότε τους επιτέθηκε κρατώντας μαχαίρια και στα δύο χέρια. Οι αρχές έχουν εντοπίσει δύο μαχαίρια στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Τα κορίτσια ήταν μαθήτριες του ιδιωτικού καθολικού δημοτικού σχολείου Caritas.

«Άκουσα παιδιά να φωνάζουν «φοβάμαι»» και στη συνέχεια είδα έναν άνδρα με μαχαίρια να φωνάζει: «Θα σε σκοτώσω», δήλωσε ο 57χρονος Τοσιτσίκα Ισχί που βρισκόταν σε πάρκο κοντά στην περιοχή.

Ο Καζουχίρο Γιοσίντα, 60χρονος οδηγός λεωφορείων του δημοτικού σχολείο Caritas, δήλωσε πως, όταν έφτασε έφτασε κοντά στο τόπο της τραγωδίας, είδε μια λίμνη αίματος.

Η αιματηρή επίθεση στο Καβασάκι σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, βρίσκεται στη Ιαπωνία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Στην Ιαπωνία, πάντως, οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες. Η νομοθεσία για την οπλοκατοχή είναι εξαιρετικά αυστηρή και ο δείκτης της εγκληματικότητας σχετικά χαμηλός, όπως επισημαίνουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το 2018 ένας άνδρας συνελήφθη στην κεντρική Ιαπωνία αφού σκότωσε έναν άνθρωπο μαχαιρώνοντάς τον και τραυμάτισε δύο συνεπιβάτες του σε τρένο υψηλής ταχύτητας.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ένας νεαρός σκότωσε με μαχαίρι 19 ανθρώπους μέσα σε κέντρο για ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό του είδους στη χώρα από το 1938.

Τον Ιούνιο του 2001, ένας άνδρας σκότωσε οκτώ παιδιά μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην Οσάκα.

https://www.youtube.com/watch?v=VQjxBbw9mXw

Πηγή: Protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ