O Γιώργος Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ

O Γιώργος Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ

Απόφαση - βόμβα από τη Φώφη Γεννηματά

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ σε μια απόφαση έκπληξη της Φώφης Γεννηματά.

Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βάζει πρώτο στο Επικρατείας τον πρώην δήμαρχο δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι βουλευτής στην επόμενη βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπληξη είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι επικεφαλής θα ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη.

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε με την οικογένειά του, μέχρι τα 5 του χρόνια. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 1980, ενώ δυο χρόνια αργότερα, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d´études approfondies (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II. Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του (Doctorat d´Etat en Droit) στο Πανεπιστήμιο Paris I, με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ισπανία (“La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne”). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία τον Νοέμβριο του 1982 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Νοέμβριο του 1982 προσλήφθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β΄ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 επίκουρος καθηγητής.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινοβουλευτικών Μελετών και Ερευνών της Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, είναι Δικηγόρος Αθηνών. Διετέλεσε Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από το 1998 έως τον Μάιο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη. Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο 2008.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Καμίνης εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen) Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη (International Ombudsman Institute).

Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε την παραίτησή του για να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας και εξελέγη Δήμαρχος το Νοέμβριο του 2010.

Ο Γιώργος Καμίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014, επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Αθηναίων. Παραιτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες για να διεκδικήσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά κατετάγη τέταρτος. Το Νοέμβριο του 2017 είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ