Ώρα για παραλία: Στα ύψη και σήμερα το θερμόμετρο

Ώρα για παραλία: Στα ύψη και σήμερα το θερμόμετρο

Συνεχίζεται σήμερα ο καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από τον χθεσινό μίνι καύσωνα που έκανε την εμφάνισή του, οδηγώντας πλήθος κόσμου στις παραλίες.

Συνεχίζεται σήμερα ο καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από τον χθεσινό μίνι καύσωνα που έκανε την εμφάνισή του, οδηγώντας πλήθος κόσμου στις παραλίες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή και λίγες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία, ειδικότερα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 37, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσεις ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και δυτικά.  Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς.

Χθες, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες μέγιστες να σημειώνονται στην πεδιάδα της Θεσσαλίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 38.6 βαθμούς Κελσίου.

Όσο για το σκηνικό του καιρού, μέσα στην εβδομάδα, τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα Λίγες νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, που τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν ενώ θα συννεφιάσει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Νεφώσεις θα σημειωθούν και την Τρίτη με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να κινείται και πάλι ανοδικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ