Σαντορίνη: Χρέωσαν Καναδό τουρίστα 590 ευρώ για εξετάσεις που κοστίζουν 73!

Σαντορίνη: Χρέωσαν Καναδό τουρίστα 590 ευρώ για εξετάσεις που κοστίζουν 73!

Σε μαύρη αγορά για τους τουρίστες έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης – «Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε μαύρη αγορά για τους τουρίστες έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης – «Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Υπέρογκες χρεώσεις, που φτάνουν το δεκαπλάσιο των κανονικών τιμών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για υπηρεσίες υγείας σε αλλοδαπούς επισκέπτες.

Αφορμή της καταγγελίας στάθηκαν οι χρεώσεις σε ιατρικές εξετάσεις σε Καναδό υπήκοο, ο οποίος χρεώθηκε με 590 ευρώ για μία σειρά από απλές ιατρικές εξετάσεις, που σε δημόσιο νοσοκομείο κοστίζουν 73 ευρώ, ενώ ακόμα και σε ιδιωτικό έχουν 300 ευρώ λιγότερο!

«Οι χρεώσεις είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Χρεώθηκε, για παράδειγμα, 40 ευρώ την εξέταση της ουρίας, όταν κοστίζει 3 ευρώ σε κάθε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Οι αντίστοιχες εξετάσεις για τις οποίες ο Καναδός πλήρωσε 590 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82 ευρώ». επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο με τέτοιες πρακτικές «γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι» και συμπληρώνει: «Στο νοσοκομείο Σαντορίνης κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας». λέει ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό: «Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο».

Πηγή: populus.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ