Τσίπρας: «Να μην παραδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το λεηλάτησαν» (vid)

Τσίπρας: «Να μην παραδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το λεηλάτησαν» (vid)

Πολώνει το κλίμα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποδείχθηκε το κρυφό σχέδιο του να οδηγήσει την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο, προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες με το μαξιλάρι κεφαλαίων που δημιουργήθηκε από τις θυσίες του λαού. «Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης» είπε.

Πολώνει το κλίμα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποδείχθηκε το κρυφό σχέδιο του να οδηγήσει την Ελλάδα σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης και άρα σε νέο μνημόνιο, προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες με το μαξιλάρι κεφαλαίων που δημιουργήθηκε από τις θυσίες του λαού.

Η «αποκάλυψη» αυτή περί πρόθεσης της ΝΔ για λήψη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, την οποία πάντως η αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε, είναι σαν να «απελευθέρωσε» τον «παλιό καλό» Αλέξη Τσίπρα, τον αντιμνημονιακό, τον μαχητικό.

Τουλάχιστον η σημερινή ομιλία του στην Πάτρα ήταν ίσως η πιο «ζωντανή» της προεκλογικής περιόδου.

Μιλώντας λοιπόν σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους από την πρώτη κιόλας στιγμή της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να μην παραδώσουν το ταμείο του κράτους -που η κυβέρνηση παρέλαβε (όπως είπε) άδειο το 2015 και με τις θυσίες του λαού σήμερα έχει πάνω από 35 δισ. ευρώ- σε αυτούς που το λεηλάτησαν χρεοκοπώντας τη χώρα.

«Ετοιμάζονται να αρπάξουν τα λεφτά που με τόσο κόπο μαζεύτηκαν από τον ιδρώτα και τις θυσίες του λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες. Αυτά τα λεφτά τα μαζέψαμε με κόπο και θυσίες για να μην μπορεί κανείς να εκβιάσει την πατρίδα μας. Δεν είναι μόνο απόθεμα ασφαλείας, είναι απόθεμα ελευθερίας και αξιοπρέπειας» τόνισε ο πρωθυπουργός για να συνεχίζει θυμίζοντας έντονα φρασεολογία και ύφος 2015:

«Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι στις θυσίες του λαού. Πόσα χρόνια θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ. ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων…»

«Αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας θα ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την επιλογή εξόδου από τα μνημόνια με χρήση πιστοληπτικής γραμμής «όπως ήθελε και επέμενε ο Στουρνάρας» και επέλεξε την «καθαρή έξοδο» με «μαξιλάρι ασφαλείας».

Η επιστολή Κώστα Καραμανλή για το ονοματολογικό των Σκοπίων είχε επίσης ξεχωριστή θέση στην ομιλία του κ. Τσίπρα. Καταπέλτης για την στάση που ακολούθησε η ΝΔ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε, μεταξύ άλλων, «σήμερα αντί να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους, κάνουν τους Κινέζους χωρίς να λένε κουβέντα για το έγκλημα και την υποκρισία».

Το πρόγραμμα της ΝΔ για οικονομία, υγεία, παιδεία, βρέθηκε στο στόχαστρο του πρωθυπουργού, που προσπάθησε να αποδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο του λαού με ωραία και μεγάλα λόγια τα οποία, όμως, θα αποδειχθούν ψεύτικα.

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον ίσκιο του» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην άρνηση της ΝΔ για debate, «ακριβώς γιατί έχει ‘κρυφή ατζέντα’».

Σε αντίθεση, όπως είπε, εγώ αποφάσισα να δώσω ακόμη και «’τη μάχη του Σκάι’. Πήγα σε ένα τηλεοπτικό σταθμό που έχει επιλέξει να μας πολεμά χωρίς αύριο, αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη. Και νομίζω ότι οι πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους».

Από τα πυρά του πρωθυπουργού δεν γλίτωσε ούτε το ΚΙΝΑΛ. «Δεν γίνεται όσοι ανήκαν στον κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να στηρίζουν σήμερα το γιο του αποστάτη».

Ενθουσιασμένος από το πλήθος και τις αντιδράσεις του κόσμου που παρακολουθούσε στην Πλατεία Γεωργίου την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη».

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να μην ζήσει αυτός και τα παιδιά του ξανά μνημόνια και αναξιοπρέπεια που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε πως «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ