Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Επόμενη κίνηση του Αλαφούζου είναι να διώξει προπονητή με μήνυμα στο Viber...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σομαλία: 26 νεκροί και 56 τραυματίες από την επίθεση της Αλ Σαμπαμπ σε ξενοδοχείο

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις Κενυάτες, ένας Καναδός, ένας Βρετανός, δύο Αμερικανοί και τρεις πολίτες Τανζανίας. Δύο Κινέζοι είναι μεταξύ των τραυματιών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιοχής Τζουμπαλάντ.

Σομαλία: 26 νεκροί και 56 τραυματίες από την επίθεση της Αλ Σαμπαμπ σε ξενοδοχείο | to10.gr

Τους 26 έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών της Αλ Σαμπάμπ σε ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Κισμάγιου στη Σομαλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιοχής Τζουμπαλάντ Άχμεντ Μαντόμπε. Πρόσθεσε δε ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλοί ξένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μαντόμπε πρόσθεσε ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας υποψήφιος για την προεδρία της ημιαυτόνομης περιοχής, ενώ οι τραυματίες είναι 56.

«Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση και 56 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις Κενυάτες, ένας Καναδός, ένας Βρετανός, δύο Αμερικανοί και τρεις πολίτες Τανζανίας. Επίσης υπάρχουν δύο Κινέζοι μεταξύ των τραυματιών», πρόσθεσε ο Μαντόμπε.

Το AFP μπόρεσε να επιβεβαιώσει μέσω των οικογενειών ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους νεκρούς είχαν διπλή υπηκοότητα.

Το Σομαλικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων (SJS) επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι δύο δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των νεκρών: η Σομαλοκαναδή Χόνταν Ναλέγιε και ο Μοχάμεντ Σάχαλ Όμαρ δημοσιογράφος του SBC TV στο Κισμάγιου.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για τους Σομαλούς δημοσιογράφους», σχολίασε ο Αμπντάλε Άχμεντ Μούμιν, γενικός γραμματέας του SJS.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, είναι οι δύο πρώτοι Σομαλοί δημοσιογράφοι που σκοτώνονται φέτος στη χώρα. Η Χόνταν Ναλέγιε, ο σύζυγος της οποίας επίσης σκοτώθηκε σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, είχε επιστρέψει πρόσφατα στη Σομαλία αφού έζησε για καιρό στον Καναδά. Σομαλικής και καναδικής υπηκοότητας, είχε αναγνωριστεί για το έργο της υπέρ της ειρήνης και της ενότητας της Σομαλίας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ανακοίνωση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη.

Η περιοχή Τζουμπαλάντ και η πόλη Κισμάγιου ήταν από το 2008 και επί τέσσερα χρόνια προπύργιο των Σεμπάμπ, οι οποίοι είχαν σημαντικά έσοδα από το λιμάνι. Η πόλη ανακαταλήφθηκε το 2012 από τοπικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη των κενυατικών δυνάμεων.

Το λιμάνι, που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μογκαντίσου και η περιοχή Τζουμπαλάντ πλέον κυβερνώνται από μια τοπική κυβέρνηση που πρόσκειται στις ομοσπονδιακές αρχές της Σομαλίας.