Παραιτείται από το ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Παραιτείται από το ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Η αποχώρησή της να επισημοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή διαδόχου της.

Την παραίτησή της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέβαλε η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έχει επιλεγεί να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η παραίτηση, που έγινε δεκτή, θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Σεπτεμβρίου. Η κ. Λαγκάρντ αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης το νωρίτερο την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Μάριο Ντράγκι.

Σε γραπτή δήλωσή της η κ. Λαγκάρντ εκφράζει την ελπίδα πως η αποχώρησή παραίτησή της με σαφές χρονοδιάγραμμα θα επιταχύνει την διαδικασία επιλογής του διαδόχου της.

Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο σημειώνει πως υπό την ηγεσία της κ. Λαγκάρντ αντιμετώπισε «σύνθετες και άνευ προηγουμένου προκλήσεις», περιλαμβανομένης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και των συνεπειών της.

«Η καθοδήγηση της έχει υπάρξει εξαιρετική και είμαστε ευγνώμονες για την καινοτόμα και διορατική ηγεσία της».

Προσθέτει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα δρομολογήσει άμεσα την διαδικασία επιλογής του επόμενου διευθυντή. Υπηρεσιακός διευθυντής παραμένει ο Ντέιβιντ Λίπτον.

Παραδοσιακά ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι Ευρωπαίος, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα ελέγχεται από Αμερικανό. Στους πιθανούς διαδόχους περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγή: skai.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ