Ο Παπανδρέου ξαναχτύπησε: Απέδειξα ότι λεφτά υπάρχουν

Ο Παπανδρέου ξαναχτύπησε: Απέδειξα ότι λεφτά υπάρχουν

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή μετά το 2015 σχολιάζοντας τις αναφορές πολλών βουλευτών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ  για επιστροφή στην κανονικότητα αναρωτήθηκε για τη «δήθεν κανονικότητα».

«Ποιά κανονικότητα; Μήπως εννοούν επιστροφή στην δήθεν κανονικότητα που μας οδήγησε στην κρίση; Αποτελεί όρο επιβίωσης, αδήριτη ανάγκη, εθνική επιταγή, η οικοδόμηση μιας άλλης κανονικότητας. Η οικοδόμηση, μιας νέας, σύγχρονης δημοκρατίας. Και αυτό σημαίνει, να συγκρουστούμε με ένα πρόβλημα που ταλανίζει την χώρα ιστορικά. Το πελατειακό σύστημα που ναρκοθετεί τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και των θεσμών» είπε ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε μάλιστα αμετανόητος ως προς το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» και είπε εκτός κειμένου της ομιλίας του, «Οταν είπα ‘λεφτά υπάρχουν’ το απέδειξα ότι υπάρχουν, αλλά χάλασα την πιάτσα. Και θα την χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «Όμως δεν μας είπατε από που θα βρείτε τους πόρους. Η γενικόλογη αναφορά στην ανάπτυξη δεν πείθει. Γιατί αν δεν φτιάξουμε κράτος, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει – ή θα είναι στρεβλή και επιζήμια, άνιση και άδικη, για το κοινωνικό σύνολο».

Κριτική άσκησε ο κ. Παπανδρέου και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση στελέχωσε τις γενικές γραμματείες των υπουργείων. «Γιατί  δεν πήρατε την σκυτάλη του OpenGov στις επιλογές των Γενικών Γραμματέων, με ανοιχτές προκηρύξεις και αξιοκρατικά κριτήρια; Θα συνεχίσετε και εμβαθύνετε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την οποία θελήσατε ως υπουργός να καταργήσετε – που πολύ απλά επιτρέπει στον πολίτη να ξέρει που πάνε τα λεφτά του; Δηλαδή, διαφάνεια. Θα ενισχύσετε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εξοικονόμησε έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 3 δισ. περίπου και μάλιστα, κάθε χρόνο;».

O κ. Παπανδρέου έδωσε και το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής από δω και πέρα τονίζοντας «Θα  κάνουμε μια τίμια και σκληρή αντιπολίτευση. Και θα προτείνουμε λύσεις προοδευτικές. Λύσεις για το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Η ψήφος μας για αυτές θα είναι αποκλειστικά. Την εμπιστοσύνη θα πρέπει να την κερδίσετε από τον Ελληνικό λαό».

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ