Μητσοτάκης στη Βουλή: Παρελθόν τα capital controls

Μητσοτάκης στη Βουλή: Παρελθόν τα capital controls

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονικό πλαίσιο.

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονικό πλαίσιο.

«Σημαντικό βήμα εκσυχρονισμού το ν/σ»

Με αναφορά στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συζητείται στη Βουλή ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, «οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας».

Παράλληλα, έκανε αναφορά στη μάχη που δίνει για την εξοικονόμηση πόρων η κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αθλητικά συμβόλαια της ΕΡΤ και η απομάκρυνση των υλικών από το οικόπεδο στο Μάτι. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ «γλίτωσε» 35 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση δικαιωμάτων για το ποδόσφαιρο.

«Δίνουμε μάχες με τις φωτιές, δείχνοντας ότι βρισκόμαστε δίπλα από τον πολίτη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας της τοπικές Αρχές, αλλά και τους πυροσβέστες και εθελοντές που μάχονται στα πύρινα μέτωπα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προστασία που δίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στους ανήλικους και την «έκθεσή» τους στον κόσμο του Διαδικτύου.

«Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία άλλου, χωρίς την συγκατάθεσή του» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως θα μειωθούν δραστικά οι οχλήσεις προς τους πολίτες από εταιρείες που χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα. «Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής.

«Ελπίζω οι νέες ρυθμίσεις να ψηφιστούν από όλους μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη μη καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο.

«Παρελθόν τα capital controls»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του ανακοινώνοντας την πλήρη άρση των capital controls, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση.

«Αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν. Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας μεγάλος κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας άλλος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ