«Βεντέτα» ΕΛ.ΑΣ. – αντιεξουσιαστών για τις καταλήψεις στα Εξάρχεια

«Βεντέτα» ΕΛ.ΑΣ. – αντιεξουσιαστών για τις καταλήψεις στα Εξάρχεια

Σε βεντέτα μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας φαίνεται πως εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για τις «παρεμβάσεις» στα Εξάρχεια.

Σε βεντέτα μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας φαίνεται πως εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για τις «παρεμβάσεις» στα Εξάρχεια καθώς μετά την εκκένωση τεσσάρων κτιρίων τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, ομάδες αγνώστων προχώρησαν τα ξημερώματα σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Η Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης 4 κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων όπου εντοπίστηκαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε άλλο χώρο μέχρι να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια

Περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, επιθέσεις οι οποίες φαίνεται ότι έρχονται ως αντίποινα για τις εκκενώσεις των κτιρίων στην περιοχή.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στη διασταύρωση των οδών Σπυρίδωνος Τρικούπη και Τοσίτσα. Στόχος των κουκουλοφόρων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ, ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει στο σημείο ενώ λίγα λεπτά αργότερα, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά στη Χαριλάου Τρικούπη, στο ύψος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη στην Πάτρα. Οι νεαροί έγραψαν συνθήματα και έβαψαν με κόκκινη μπογιά την πόρτα του γραφείου. Μάλιστα με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων τη Δευτέρα  το πρωί στα Εξάρχεια.

Έρχονται νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια;

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ πάντως, φαίνεται πως έχουν μπει και άλλα υπό κατάληψη κτίρια τόσο στα Εξάρχεια όσο και σε άλλες περιοχές. Η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει προσεχτικά τις επόμενες κινήσεις της καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως ενταθούν οι αντιδράσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών ενώ δεν αποκλείουν νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων ως αντίποινα.

Το άσυλο και ο «θερμός» Σεπτέμβρης

Από το Σεπτέμβρη ωστόσο, όποτε και θα ανοίξουν και πάλι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας η Ελληνική Αστυνομία θα έρθει αντιμέτωπη με μία ακόμη πρόκληση. Η ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ νόμου με το οποίο καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις όχι μόνο σε αντιεξουσιαστικές ομάδες αλλά και σε φοιτητικές παρατάξεις της Αριστεράς που αντιδρούν στο ενδεχόμενο να παρεμβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται άλλωστε το πως θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές μία ενδεχόμενη «εισβολή» της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους, ειδικά εάν δεν έχει προηγηθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

Μπορεί μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των φοιτητών να ήταν «χλιαρές» λόγω καλοκαιριού, δεν αναμένεται να ισχύει το ίδιο όμως από το Σεπτέμβρη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ