Μητσοτάκης: Ανακοινώνει αναστολή του ΦΠΑ σε ακίνητα

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει αναστολή του ΦΠΑ σε ακίνητα

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον τομέα των ακινήτων και στα δημοσιονομικά της χώρας.

Δύο σημαντικές ειδήσεις θα ανακοινώσει απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον τομέα των ακινήτων και στα δημοσιονομικά της χώρας.

Αναστολή ΦΠΑ στα ακίνητα

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την αναστολή καταβολής ΦΠΑ για τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.

Στελέχη της κυβέρνησης υπογραμμίζουν πως η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης (στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας) αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές του Μαξίμου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, από το 2021.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα «τρίγωνο» το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια.

Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές και θα αναφερθεί ενδεικτικά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων projects που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ